Keşan TSO olarak yürütmekte olduğumuz , CB005.2.21.063 numaralı ve "Cross-Thrace Connection” adlı AB Projemizin Ortak Uzman Ağı (JEN) Toplantısı’nın ikincisi, 13-14 Ağustos 2021 tarihinde, Mineralni Bani/Haskova – Bulgaristan’da gerçekleştirildi.
Anasayfa Haberler Anasayfa
m

"Cross-Thrace Connection”

CB005.2.21.063

“Çapraz Trakya Bağlantısı” Projesi

Ref. No: CB005.2.21.063

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Liderliğinde, Bulgaristan - Bölgesel Tarih Müzesi - Haskovo  ve Bulgaristan "Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma İttifakı" Derneği Partnerliğinde yürütmekte olduğumuz Avrupa Birliği - Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının ikinci teklif çağrısı CB005.2.21.063 referans numaralı ve "Cross-Thrace Connection”/ “Çapraz Trakya Bağlantısı” isimli projemizin Ortak Uzman Ağı (JEN) Toplantısı, 13-14 Ağustos 2021 tarihinde, Mineralni Bani/Haskova – Bulgaristan’da, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 5 uzman, Bulgaristan - Bölgesel Tarih Müzesi - Haskovo  ve Bulgaristan "Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma İttifakı" Derneği ‘nden toplam 5 uzman, kurum temsilcileri ve proje ekibi üyelerinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Bu faaliyetimizde Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi Bölgesi’nin sürdürülebilir turizm olanaklarını, 5 Bulgar ve 5 Türk Uzman eşliğinde, 2 gün boyunca analiz çalışmasını gerçekleştirmiştir. Haskovo ve Edirne - Keşan bölgelerinde tarihi ve kültürel miras değerlerinin korunması ve kullanımıyla ilgili sorunları ve fırsatları incelenerek analiz edilmiştir.

JEN toplantıları 4 ayrı çalışma toplantısından oluşmakta olup, toplantılarda Haskovo ve Keşan/Edirne bölgelerindeki kültürel ve tarihi eserlerin kullanımı ve tanıtımı için fırsatlar, uygun turistik gelişme olanakları vb. tartışılmıştır. Toplantılardan ikisi Keshan'da, ikisi Bulgaristan Haskovo’da yapılacaktır. Ortak Uzman Ağı (JEN) Toplantılarının ilki 01-02.07.2021 tarihlerinde Keşan’da gerçekleştirilmiş olup ikinci Ortak Uzman Ağı (JEN) Toplantısı 23-24 Ağustos 2021 tarihinde Keşan’da gerçekleştirilecktir..

Ortak Uzman Ağı (JEN) Toplantıları ile; Haskovo ve Keşan/Edirne bölgelerinde tarihi miras değerlerinin korunması ve kullanımıyla ilgili sorunlar ve fırsatlar incelenerek analiz edilmektedir.