Yöresel Ürünlerimiz 22 Eylül 2022, 19:01
Keşan Satır Et
Satır et 90’lı yıllarda Keşan da yaratılmıştır. Satır eti diğer etlerden ayıran en büyük özellik lezzetidir. Kullanılan et, Güney Trakya Bölgesi’nin doğal ortamlarında yetişen yonca, kekik, buğday, arpa ve mısır gibi doğal ürünlerle beslenen ve ağırlığı 40 kg civarında olan kıvırcık cinsi süt kuzularından sağlanır.
İpsala Pirinci
İpsala Pirinci 2016 yılında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle "İpsala Pirinci Sofralarda Bir İnci" sloganıyla tescillenmiştir. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde markalaşma çalışmaları hızla devam eden İpsala Pirinci, Keşan Satır Et'inden sonra bölgenin ikinci coğrafi işaretli ürünü olmuştur.
Siğilli Bamyası
Keşan’ın bir başka lezzeti Siğilli Bamyası. Keşan’ın Siğilli Köyü’nde günde 1,5 ton bamya üretimi yapılıyor. Ancak, organik tarım sayesinde çok lezzetli olan bu bamya ne yazık ki yeterince pazarlanamıyor.